jeudi 25 février 2016

Kaznili ga 70 eura jer je podrignuo nakon porcije ćevapa


U Austriji je glasno podrigivanje na javnom mjestu kažnjivo, u šta se početkom mjeseca uvjerio bečki ugostitelj Edin Mehić koji je, zbog podrigivanja dobio da plati kaznu u iznosu od 70 eura.
Na svom Facebook profilu požalio se da je dobio da plati kaznu zato što je glasno podrignuo na jednoj stanici, a na njegovu nesreću u blizini se nalazio policajac koji je to čuo i ocijenio da se radi o povredi Paragrafa 1. bečkog pokrajinskog-sigurnosnog zakona.
– Vi ste 7. februara u 17.15 sati u 2. bečkom okrugu prekršili zakon, odnosno javni red, glasnim podrigivanjem u blizini policajaca – navodi se u obrazloženju kazne, koju je prekršilac zakona dobio na kućnu adresu.
U tekstu kojim je pokušao da se opravda, Bečlija je napisao da je pojeo ćevape, kao i uvijek malo ljuće i sa lukom, i potom “izgubio kontrolu” nad sobom i podrignuo.
On je 20 metara od “mjesta zločina”, kako navodi, osjetio ruku na svom ramenu, a kada se okrenuo vidio je policajca koji mu je saopštio da će podnijeti prijavu zbog kršenja javnog reda.
Prvobitno nije bio siguran da li se policajac šali, a na kraju mu je preko društvenih mreža zahvalio “što se brine da njihov kraj bude sigurniji”.

SHARE THIS

Author:

Facebook Comment

0 commentaires:

Laissez un avis ou commentaire.